„21 mai- Ziua Poliţiei Locale” s-a sărbătorit astăzi şi la Giurgiu

„21 mai- Ziua Poliţiei Locale” s-a sărbătorit astăzi şi la Giurgiu

Sub patronajul spiritual al Sfinţilor Constantin şi Elena, Direcția Poliției Locale Giurgiu a sărbătorit astăzi, 21 mai, “Ziua Poliţiei Locale”, prilej cu care fost înmânat drapelului unităţii de către primarul municipiului Giurgiu. Evenimentul a avut loc pe esplanada Teatrului “Tudor Vianu”, începând cu ora 9.00, în faţa a zeci de participanţi, atât reprezentanţi ai autorităţilor locale, cât şi preşcolari îmbrăcaţi în costume naţionale sau simpli giurgiuveni.

După intonarea imnului de stat a fost prezentat drapelul unităţii pe care era înscris mottoul “Lege şi ordine”, după care s-a procedat la sfinţirea acestuia, de către un sobor de preoţi, care a oficiat un ceremonial religios. Drapelul a fost înmânat apoi de către primarul municipiului, Nicolae Barbu, directorului Direcţiei Poliţiei Locale Giurgiu, Lazăr Ciobanu. Acţiunea a fost urmată de discursul oficial al lui Lazăr Ciobanu, acesta făcând referire la principiile care ghidează activitatea angajaţilor din cadrul Poliţiei Locale.

În faţa publicului prezent a avut loc defilarea Gărzii de Onoare, programul dedicat acestui eveniment continuând cu prezentarea mai multor exerciţii demonstrative de autoapărare, de arte-marţiale, dar şi de intervenţie în cazul unor situaţii de urgenţă, precum de acţionare în cazul unui conflict între galerii, dar şi a unui furt stradal.

Ultima modificare: 21.05.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul „Ziua Naţională a Poliţiei Locale” va fi sărbătorită marţi şi la Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.